Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhetsredovisning

Iosco kräver tydlig struktur för att integrera hållbarhetsredovisning med finansiell redovisning

Publicerad: 29 juni 2021, 09:38

Erik Thedéen

Foto: Foto: Anna Nildén/Finansinspektionen

Ioscos tekniska expertgrupp, som leds av Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen, släpper ny rapport om den kommande globala standarden för hållbarhetsredovisning.


Ämnen i artikeln:

Rapportera hållbarhetsriskerIdentifiera hållbarhetsrisker

För att skapa ett enhetligt, jämförbart och tillförlitligt ramverk för hållbarhetsredovisning måste en tydlig struktur för hållbarhetsredovisning implementeras i det internationella regelverket för finansiell redovisning –  International Financial Reporting Standards eller IFRS. Det skriver den internationella organisationen för värdepapperstillsyn, Iosco, i en ny rapport där organisationen preciserar sina tankar kring bättre hållbarhetsredovisning. 

Iosco deltar sedan februari i arbetet med att ta fram en global standard för hållbarhetsredovisning. Förhoppningen är att standarden ska vara på plats vid FN:s klimattoppmöte COP 26 i oktober och november. Den nya rapporten är framtagen av Ioscos arbetsgrupp för hållbara finanser där den svenska Finansinspektionens generaldirektör, Erik Thedéen, är ordförande. 

I rapporten berättar Iosco mer om de kommande stegen i arbetet. Bland annat berättar Iosco att organisationen tillsammans med IFRS sannolikt kommer att ta fram en styrelse för det kommande ramverket. Iosco kommer också att lägga fram förslag på hur myndigheter som bedriver värdepapperstillsyn ska kunna granska bolags hållbarhetsredovisning samt ett ramverk för revision av det kommande systemet för hållbarhetsredovisning.

Läs Ioscos rapport 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.