Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mänskliga rättigheter

Nytt MR-verktyg för Sveriges länsstyrelser

Publicerad: 15 juni 2021, 09:42

På MR-webben kan användarna bland annat hitta de konventioner kring mänskliga rättigheter som Sverige skrivit under.

Foto: wildpixel/ Getty

MR-webben har tagits fram av Sveriges länsstyrelser för att ge länsstyrelserna stöd i arbetet med att rapportera och sprida kunskap om Sveriges internationella åtaganden kring mänskliga rättigheter.


Länsstyrelserna i Sverige lanserar nu en webbplats för mänskliga rättigheter. MR-webben ska fungera som ett verktyg och ge stöd i länsstyrelsernas arbete med MR-frågor. På MR-webben ska användarna enligt länsstyrelserna få hjälp att stärka och utveckla arbetet med mänskliga rättigheter på lokal och regional nivå. 

Bland materialet som publiceras på MR-webben finns bland annat de konventioner om mänskliga rättigheter som Sverige har skrivit under. Här finns också utvecklade metoder för att arbeta rättighetsbaserat, ett antal gratis webbutbildningar och mycket annat. 

Det nya verktyget har tagits fram under det samordnings- och utvecklingsuppdrag inom mänskliga rättigheter som länsstyrelserna har haft sedan 2014. Uppdraget kring arbetet med mänskliga rättigheter går bland annat ut på att länsstyrelserna ska sammanställa information kring hur väl Sverige efterlever internationella åtaganden kring mänskliga rättigheter på regional nivå. I uppdraget ingår även att sprida kunskap kring Sveriges internationella åtaganden om mänskliga rättigheter till kommuner, regioner och andra berörda aktörer i länen.

Besök MR-webben

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.