Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mångfald

Magkänsla och fördomar vanligast när personal ska anställas

Publicerad: 3 september 2021, 09:12

”Det finns ett tydligt glapp mellan verklighet och vision”, konstaterar Åsa Edman Källströmer, VD på TNG, efter att ha frågat tusen chefer och vd:ar om deras rekryteringsmetoder.

Foto: TNG

En majoritet vill öka mångfalden inom sin organisation, men samtidigt bortser tre av fyra chefer och vd:ar från data och fakta och går i stället på magkänsla när de ska rekrytera. Ändå anser en majoritet att de rekryterar fördomsfritt. Det visar en undersökning som bemanningsföretaget TNG har gjort.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Trots att så många går på magkänsla är det en stor majoritet som säger sig vilja använda en fördomsfri rekryteringsmetod för att inte välja bort kompetenta jobbsökare baserat på namn, kön, ålder, bakgrund eller bostadsort. Ändå uppger hälften av cheferna samtidigt att de påverkas av de jobbsökandes ålder, hälsa och funktionsnedsättning när de rekryterar.

”Resultatet är spännande, men också lite skrämmande. Det finns ett tydligt glapp mellan verklighet och vision”, säger Åsa Edman Källströmer, vd på TNG i en kommentar.

I Mellansverige och Stockholm anser flest svarande att de har en fördomsfri rekrytering. Den högsta andelen svarande som tycker att en fördomsfri rekrytering har gett bäst effekt finns i norra Sverige, följt av södra Sverige. De svarande i Stockholmsregionen upplever lägst effekt.

I undersökningen har mer än tusen chefer, vd:ar och HR-specialister svarat anonymt via ett digitalt enkätformulär.

Här kan du ladda ner rapporten

Jesper Saltebro

Reporter

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.