Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Antikorruption

Så kan företag samarbeta i antikorruptionsarbetet

Publicerad: 23 juni 2021, 09:23

Samarbete med civilsamhället kan fylla ett tomrum i antikorruptionsarbetet, enligt Global Compact.

Foto: Getty Images

Global Compact uppmanar företag att samarbeta med intressenter i antikorruptionsarbetet.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhetCsrGlobal Compact

Den ledande organisationen för hållbart näringsliv, Global Compact, uppmanar med ett nytt verktyg företag att samarbeta med civilsamhället och andra intressenter i antikorruptionsarbetet. I sex steg beskriver guiden ”Playbook on Anti-Corruption Collective Action” hur företag kan kartlägga sina korruptionsförutsättningar, identifiera och engagera relevanta intressenter samt agera mot identifierade risker.

”När ansträngningar inom den privata sektorn traditionellt har fokuserat på att utveckla och implementera interna program för efterlevnad av korruption som ett svar på lagar och standarder, kan kollektiva åtgärder komplettera befintlig reglering eller fylla ett tomrum när regleringen inte existerar eller inte tillämpas”, skriver Global Compact i en kommentar till det nya verktyget.

Guiden beskriver i detalj bland annat vilka förberedelser som krävs för att samarbeta med intressenter i antikorruptionsarbetet och hur gemensamma åtgärder kan utarbetas och användas i praktiken.

Läs guiden ”Playbook on Anti-Corruption Collective Action”
 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.