Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Epson

Forskaren: Så kan värmefri teknik minska din miljöpåverkan

Arktis värms upp dubbelt så snabbt som resten av jorden. När permafrosten smälter så frigörs kraftfulla växthusgaser i form av metanutsläpp i atmosfären vilket påskyndar den globala uppvärmningen i en alltmer destruktiv cykel.

Publicerad: 8 september 2021, 11:50


Professor Katey Walter Anthony forskar på Arktis och jobbar som forskningsresande åt National Geographic, och hennes arbete har hjälpt till att avslöja att de arktiska sjöarna avger fem gånger mer metan än man tidigare trott.  Hon förklarar: ”Arktis smälter bokstavligen framför ögonen på oss, och det som händer i Arktis stannar inte i Arktis. Det påverkar hela planeten.”

Även om detta ger en dyster bild betonar Katey att det finns sätt för företagen att minska sin miljöpåverkan. ”Värme förstör permafrost, så om vi väljer att använda värmefri teknik sänker vi vår energiförbrukning, vilket bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser och sakta ner upptinandet av permafrosten.”

För att skriva ut kartor och data från sin fältforskning använder Katey Epsons innovativa bläckstråleskrivare. Med sin värmefria teknik sparar de så mycket som upp till 80 procent energi jämfört med konventionella laserskrivare*.  De kräver mindre ström eftersom de inte behöver värmas upp, vilket betyder att de inte bara ger en lägre energiförbrukning utan även kostar mindre i drift.  

Belastningen på miljön från tillverkning och återvinning av extra delar minskar också eftersom den värmefria tekniken använder färre förbrukningsvaror och delar som behöver bytas ut.  

Som Katey säger: ”De val vi gör, både i arbetslivet och som privatpersoner, spelar verkligen roll. Och när företag fattar smarta beslut om vilken teknik de använder har det också en positiv inverkan på vår miljö”.

Om du vill veta mer om Kateys strävan efter att förstå klimatförändringar och hur ditt företag kan göra skillnad genom att byta till Epsons värmefria teknik, besök www.epson.se/heat-free-technology.

* Läs mer på epson.se

Texten är en annons från Epson