Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Livsmedelsbranschen får gemensam uppförandekod

Publicerad: 2 juli 2021, 09:07

Dagligvaruhandeln är en sektor som omfattas av den gemensamma uppförandekoden.

Foto: Getty Images

Som ett led i EU:s nya livsmedelsstrategi lanseras en gemensam uppförandekod för branschen.


Ämnen i artikeln:

livsmedelsproduktionMatsvinn

På måndag nästa vecka lanseras en gemensam uppförandekod för livsmedelsbranschen. Initiativet är en del av EU:s nya livsmedelsstrategi ”Farm to fork” och riktar sig till förädlingsindustrin, dagligvaruhandeln samt restaurang och storkök. 

Den gemensamma uppförandekoden omfattar sju hållbarhetsmål och ger exempel på vad som behöver göras för att leva upp till målen. Målen handlar om hälsosamma och hållbara matvanor, att motverka och minska matsvinn, klimatneutral livsmedelskedja i Europa till 2050, cirkulär och resurseffektiv livsmedelskedja, hållbar ekonomisk tillväxt, sysselsättning och god arbetsmiljö, partnerskap för värdeskapande i livsmedelskedjan samt hållbar råvaruförsörjning.

Att skriva under koden innebär att företaget instämmer med de sju övergripande hållbarhetsmålen och åtar sig att årligen rapportera om vilka aktiviteter som genomförts till stöd för målen. En underskrift innebär dock inte i sig några bindande, siffersatta åtaganden.

Läs mer om uppförandekoden för livsmedelsbranschen

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.