Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Små och medelstora företag ska föreslå cirkulära styrmedel

Publicerad: 30 juni 2021, 08:48

Reparation, delning och återbruk står i fokus när små och medelstora företag ska föreslå styrmedel för cirkulär ekonomi.

Foto: Getty Images

En ny expertgrupp inom Delegationen för cirkulär ekonomi ska driva på för bättre förutsättningar för små och medelstora företag att bidra till en cirkulär ekonomi.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär EkonomiÅteranvändningÅtervinning

Nu ska små och medelstora företag engageras i arbetet med att ta fram förslag på styrmedel som kan påskynda arbetet med en cirkulär ekonomi. Det är ambitionen med en ny expertgrupp inom Delegationen för cirkulär ekonomis arbete, där expertgruppen ska presentera förslag på styrmedel som kan lösa problem för berörda företag. Arbetet kommer att ledas av Elin Bergman, operativ chef för Cradlenet.

”Reparation, delning och återbruk är arbetsintensiva verksamheter. Kostnaden för arbetskraft är hög och att till exempel slopa momsen på arbetsgivaravgifter skulle vara ett styrmedel som hjälper branschen. Avfallsfrågan är också viktig för de som tar hand om avfall och det måste finnas riktlinjer för när avfallet ska räknas som en resurs”, säger hon i en kommentar till det kommande arbetet.

Hennes förhoppning är att så många små och medelstora företag som möjligt ska engageras i arbetet och pekar på att gruppen av företag är en jättestor sektor där varje bransch har sina förutsättningar och utmaningar.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.